Ademhalen en op adem komen

donderdag 19 september 2024

NMR2024.jpg

Ademhalen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier nog nooit bij stil hebt gestaan: per dag adem je zo'n 23.000 keer in en uit. Een vrije gift, van de Schepper van alles wat leeft. We focussen alleen op onze adem wanneer we, bijvoorbeeld door druk van binnen of buiten, in ademnood komen. Op eenzelfde manier ploegen onze werkers, dag in en dag uit, trouw voort in de wetenschap dat Hij geeft wat ze nodig hebben. Totdat ze merken dat de druk en de strijd hen verstikt.

Een van onze kernwaarden als ECM is 'Samen'. We beseffen dat we aan elkaar gegeven zijn om elkaars lasten te dragen, dat geeft namelijk lucht. Twee instrumenten die wij als ECM bespelen om onze werkers op adem te laten komen zijn de NMR en de Biennial. Eén van onze werkers, laten we haar hier Mathilde noemen, blikt terug op de Netherlands Missionary Retreat van afgelopen mei. Ze verhaalt over het belang van een adempauze en de nieuwe kracht die ze hervond door dichtbij God te zijn en dichtbij haar collega-zendelingen (lees hier haar verhaal: www.ecmnl.nl/mathilde).

Eens per twee jaar organiseren wij daarnaast de Biennial waarbij meer dan 300 ECM-werkers samenkomen rondom Gods Woord, opbouwende seminars en de ruimte krijgen om van elkaar en elkaars belevenissen te leren. Onze kernwaarde 'Samen' wordt tijdens deze conferenties misschien wel het sterkst ervaren door samen als zendelingen uit alle stammen, talen en natiën Jezus te aanbidden.

Het is diezelfde Jezus die zijn discipelen eropuit stuurde en bij terugkomst tegen hen zei: 'Komt u zelf mee, naar een eenzame plaats, alleen, en rust wat uit (Mark. 6:31). Rust nemen is van alle tijden. Nodig ook, zeker wanneer we de hete adem van onze eigen verwachtingen en die van anderen in onze nek voelen.

Door vandaag een gift te geven investeert u in de zorg die wij als kantoorteam, door de NMR en de Biennial, geven aan onze werkers. Zodat ze op adem kunnen komen. Wij zitten daarin zelf ook niet stil. Tijdens de StepRace steppen, fietsen en rennen we de longen uit ons lijf zodat onze werkers uiteindelijk de langste adem zullen hebben. (www.ecmnl.nl/steprace-verhalen)

Groet,

Peter Wierenga

doneer nu