Overzicht verhalen
-
Contextualisatie: Overbodig of nodig?
Is het (on)nodig om de boodschap die wij hebben voor de wereld op een dusdanige manier te brengen zodat hij beter binnenkomt. Zou het evangelie anders moeten klinken voor een boer in Dokkum dan voor een high end professional werkzaam op de Zuid-as in Amsterdam. Moet het evangelie anders klinken in Europa dan in Zuid-Amerika? Is het evangelie anders voor de asielzoeker dan voor de autochtone Nederlander?
-
Terug naar de Basis: Trouw
Ruim veertien jaar woont de familie Kooiman al in Schwerin, Duitsland. In één van de vele Plattenbau-flats die de wijk De Dreesch rijk is. Meer dan vijfuidzend keer is de zon ondergegaan en weer opgekomen tijdens hun verblijf hier. Maar ze gaan de zesduizend daar niet halen, een belangrijke verandering is aanstaande.
-
Terug naar de Basis: Creativiteit
Woensdagavond, 20.00, Berlijn. Het geluid van het verkeer dringt door de enkele ramen van de tweede verdieping van een monumentaal pand. De tafel is rijk gedekt met lekkernijen uit de vele kleine foodshops die de wijk rijk is. Bij de kachel liggen twee teckels heerlijk in hun mand. En de ECM-zendelingen uitgezonden vanuit Australië, Rich and Ali, bereidden zich relaxed voor op wat komen gaat. Vanavond is er Bijbelstudie. Schijn bedriegt. Geen boekje, methode, klaslokaal setting met ongemakkelijke stiltes. Geen kopje koffie met een zuinig speculaasje onder tl-licht.
-
Ergens bij kunnen horen
In Haltepunkt E (Evershagen) in Rostock Duitsland werken Gerrit en zijn team in een achterstandswijk als kerkplanters, huiswerkbegeleiders en straathoekwerkers.
-
Tips voor praktisch getuigen
Meestal vertellen we in dit Europa Magazine de verhalen van onze zendingswerkers en wat zij doen om het Evangelie te verspreiden. Maar wat kunt u doen? Hoe kunt u de mensen in uw omgeving bereiken? ECM-zendingswerkers uit verschillende landen geven tips.
-
Op zoek naar licht in Europa
Als je een geestelijk weerbericht voor Europa zou moeten opstellen, zou je waarschijnlijk uitkomen bij gitzwarte wolken en onophoudelijke slagregens. Het gemoed en de zorgen van mensen spreken van een verduisterde hemel. Een wolkendek dat geen licht meer doorlaat. Waar is onze hoop? Wat geeft ons moed? We vroegen een paar zendingswerkers waar zij nog licht zien.
-
Geroepen voor missie in Europa?
Dominik de Bruijne studeerde af aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. De zesjarige studie leidt vaak tot een baan als predikant in Nederland, maar Dominik voelt zich – tot zijn eigen verbazing – geroepen om zich in Ribnitz Damgarten, in voormalig Oost-Duitsland een kleine missionaire gemeente te ondersteunen. “Eigenlijk had ik niets met missie.”