Proeven van het goede leven in Maastricht

2 okt 2024 - door Proef! Maastricht

,
Proef! geveltuintjes.jpg

We zijn dit jaar al weer actief begonnen! We hebben, samen met partners in de wijk, een grote ontmoetingsdag georganiseerd met honderden bezoekers. Om zo eenzaamheid in de wijk tegen te gaan en gelegenheid voor ontmoeting te creëren. Erg mooi om aan zoiets mee te werken en zo ook zelf zichtbaarder te worden. We zijn als Proef! nu tweeënhalf jaar bezig en zien veel mooie ontwikkelingen. Ons doel is mensen in de buurt te verbinden met elkaar, de natuur en met God. Vanuit deze drie doelen organiseren we veel verschillende activiteiten en investeren we in relaties.

Komend jaar is ook een spannend jaar. In de afgelopen jaren hebben we dit project als gezin gedragen. Dat was mooi, druk en ook kwetsbaar. Afgelopen jaar zijn Trix en Edward met hun gezin vanuit Bodegraven hierheen verhuisd om Proef! te versterken. Zo gaaf dat zij ook hun schouders onder dit project willen zetten. En tegelijk moeten we ook weer een nieuwe manier van werken ontdekken en eigen maken. Niet meer als gezin alleen, maar als twee gezinnen in dit mooie project. Elkaar leren kennen. Voor ons ook weer een ontdekkingstocht.

Een ander iets waar we dit jaar meer werk van willen maken is het integreren van kinderen bij onze activiteiten. Veel dingen die we nu doen zijn gericht op volwassenen. Maar we geloven dat het juist ook belangrijk is om ruimte te geven aan de kinderen. Hen te laten zien en merken wie God ook voor hen wilt zijn en hoe hij geeft om de mensen en Zijn schepping.

Verder willen we komend jaar weer verder doorbouwen op de vergroening van de wijk. Afgelopen jaar zijn we veel bezig geweest met het aanleggen van geveltuintjes en zo is de wijk een stuk mooier geworden. Het kwam zelfs op RTV Maastricht: Geveltuintjes. Daarnaast hebben we weer maandelijkse vieringen en themaochtenden waar we stilstaan bij het leven en God. Fijn om daar met een diverse groep samen te komen en relaties te verdiepen. We zijn erg dankbaar voor wat we hier in Maastricht mogen betekenen en voelen ons gezegend.